3 hasznos tipp a tökéletes nappalihoz

Legtöbb esetben a lakás legnagyobb és legszebb szobáját rendezzük be nappalinak. A helyigény és a méretezés meghatározásánál fontos a funkciók meghatározása, a nappaliban végezendő tevékenységek figyelembe vétele. Hogyan alakítsuk úgy ki a nappalinkat, hogy a közös időtöltés és a vendégfogadás tere legyen kellően tágas, de otthonos is, mindez ne járjon drámai átalakítással?! Ehhez hoztam nektek 3 tippet!

Kombináld a színeket!

Színek kombinálására millió féle szabály létezik, ezzel pedig nem mindenki törődik. Pedig, ahogy az öltözködésünkben is odafigyelünk, hogy egy-egy darab passzoljon egymáshoz ugyanúgy kell figyelnünk a nappali berendezésénél is a színekre. Érdemes 2-3 világos alapszínnel dolgozni és ehhez választani dekorációnak 1-2 karakteresebb színt is. Az alapdarabok legyenek világosak, a kiegészítők élénkebbek, mintásak. Jó egyensúly úgy érhető el, ha a nappali legalább 2/3-ában egyszínű, illetve azonos tónusú, így a többi szín is jól érvényesül. Kisebb nappaliban jobb minél világosabb színeket használni a levegősség és a tágasság érzet miatt.

Használj tárolókat!

A legjobb módszer, arra, hogy rendet tarts a nappalidban, hogy mindennek helyet keresel egy neki ideális tárolóban. A különféle tárgyak zárt ajtós, üvegezett szekrényben, elemes bútorokban vagy szabad polcokon is helyet kaphatnak. A nappali levegősségéhez az is hozzájárul, ha nem zsúfoljuk tele tömör ajtós, magas szekrénysorokkal vagy szekrény elemekkel. Válassz dizájnos, mutatós tárolókat, amik harmonizálnak a nappalid stílusával.

Tedd érdekessé a textileket!

A nappaliba a legjobb választás a fényáteresztő függöny, ami az ablakon beáramló fényt átereszti, de szabályozza a helyiségbe áramló fény mennyiségét. A fényáteresztők jól kombinálhatóak mintás, színes drapériákkal. A jól társított textilek által elért hatás felér egy teljes berendezés cseréjével. Bátran keverd az egyszínű textileket virágmintás, kis és nagy geometriai mintás darabokkal. pexels-terje-sollie-298842.jpg