Középpontban a terasz

Ha nyár, akkor hőség! Ha hőség, akkor terasz! Mert hova is bújnánk a perzselő nap elől, mint egy hűs szépen kialakított teraszra, ahol a pihenésé lehet a főszerep. Szerencsére ma már egyre több lehetőségünk van a teraszt is otthonossá varázsolni és kiegészíteni vele az életterünket.

Mindegy, hogy egy kisebb erkélyünk van, vagy egy nagyobb teraszra rendezkedünk be a kellemes hangulat, a csalogató légkör mindig a részleteken múlik. Szívesebben olvasunk el egy jó könyvet és isszuk meg a reggeli kávénkat egy szépen kialakított a természettel harmonizáló otthonos környezetben.

A legfontosabb dolog a terasz kialakításánál, hogy harmóniában legyen az otthonunkkal, mind színeiben, mind stílusában. Ma már mindenféle stílusban találunk bútorokat, textileket és dekorációkat is a teraszra, amik nem csak otthonossá teszik a környezetet, de időtállók is..

Bútorok

Kerti bútorokból mindig igyekezzünk ellenállóbb, minőségi anyagokból készülteket választani így akár több évig is használhatunk egy-egy jól megválasztott darabot. Anyagválasztásnál mérlegeljünk, hogy bár a fa melegebb hatást és otthonosabb hangulatot tud kelteni, sokkal igényesebb, felületét évente kezelni kell, hogy minőségét és ellenállóképességét megtarthassa..

Textilek

A teraszon is nagy hangsúlyt kell fektetni a textilekre, mint minden térben itt is kiemelkedő szerepük van a hangulatkeltésben. Egy- egy vidám párna egy hozzá illő takaróval máris csalogatóvá teszi a teret. Bátran válasszunk mintás, színes darabokat, amik a borongósabb napokon is meghozzák a kedvünk. Jó választás a kültéri szőnyeg, amely melegebbé és otthonosabbá teszi a hidegburkolatot is.!

Dekorációk

Dekorációk tekintetében is jó, ha következetesen választunk. Modern stílushoz letisztultabb, fémes, üveg kiegészítőket használjunk, de ha inkább a klasszikus irányt kedveljük, nem maradhatnak el a mázas kaspók és a gyertyatartók sem. Dekoráljunk növényekkel, akár balkonládába, kaspóba is ültethetünk, de egy csokor virág az asztalon is esztétikussá, természetközelivé teszi az enteriőrt. Ha pedig az este fényét szeretnénk emelni, használhatunk fényfüzéreket és kerti lámpásokat is!